Giriş Yap Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kil İle Araç Temizleme Nasıl Yapılır?

05-04-2021 14:44
Kil İle Araç Temizleme Nasıl Yapılır?

 

Araç Temizliğinin En Kusursuz Hali…

Arabanız uzun yollar boyunca sizlere eşlik etti ve tabii ki toz, çamur, kuş pisliği gibi pek çok dış etkene maruz kaldı. Günün sonunda arabanızın parlaklığının ve ilk günkü görünümünün kaybolduğunu görmeniz oldukça muhtemel. Bu noktada, ilk iş arabanızı bir güzel yıkamak olacaktır eminiz. Arabanızı en profesyonel şampuanlar ile yıkayıp, Mikrofiber Bezler ile kuruladıktan sonra parlaklığı ve yüzeyi sizleri tatmin etti mi peki? Eğer, cevabınız "hayır” ise bizim sizlere pratik ve etkili bir çözümümüz var: Kil ile Araç Temizleme.

Araç üzerinde biriken ve yıkama ile geçmeyen kirleri ortadan kaldırmanız için harika bir alternatif olan Yüzey Temizleyici Kil, reçine, asfalt lekesi, boya gibi yapışkan lekelerin aracınızdan temizlemenize ve sonucunda kozmetik olarak kusursuz görünüme sahip bir araca sahip olmanıza yardımcı olacaktır. O halde gelin, kil ile araç temizleme yaparken izlemeniz gereken aşamaları sizler için ele alalım…

1. Aracınızı Yıkayın

Yüzey temizleyici kil ile aracınızı temizlemeye karar verdiniz. Ancak Kille Temizlikişlemine başlamadan önce, otomobilinizi yıkamanız gerekmekte. Üzerindeki tozdan ve kaba çamurlardan kurtulmanız için oldukça önemli olan bu işlemde, tabii ki Araç Temizliği için üretilen şampuanlar ve bezler kullanmanızın altını çiziyoruz.

2. Kili Kesin ve Şekil Verin

Yıkayıp kuruladığınız aracınız artık kil işlemine hazırsa, kili de kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bu noktada, kalıp halinde satılan söz konusu killeri tüm olarak kullanmak çok mantıklı olmayacaktır. Bundan dolayı, kil kalıbını çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırın. 3 parça olması ideal. Parçalara ayırdığınız killeri, kıvama gelmesi için elinizle yumuşatın. Ardından 2 santim kalınlıkta olacak şekilde düz bir hale getirin.

3. Uygulamaya Başlayın

Kil ile aracınızı temizlemek için Kil Sıvısına veya suya ihtiyacınız olacaktır. Kil Uygulaması yapmak için aracınızın bir bölümünü söz konusu sıvı ile ıslatın ve kili aracınıza yavaşça bastırın. Uygulama esnasında kil aracınıza yapışıyorsa, daha fazla sıvı kullanabilirsiniz. Kille temizlik yaparken, aracınızdaki kirler kile yapışacaktır. Bunu gözlerinizle görmeniz mümkün. Eğer, kilin yüzünde fazla kir biriktiyse kiri içerde kalacak şekilde ikiye katlayıp temiz tarafını kullanmaya devam edebilirsiniz. Kille uygulama bittikten sonra tekrar mikrofiber bezle aracınızı kurulayıp, bir kat cila yaparak arabanızın dış görünümü zirveye taşıyabilirsiniz.

Aracınızı kil ile temizlemek için izleyeceğiniz tüm adımlarda, Orsticaret.com yanınızda! Geniş ürün yelpazemizde yer alan ürünler ile kille araç temizliği yaparken ihtiyacınız olan malzemelere online mağazadan ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.